Tītara fileja lazdu riekstu mētelītī Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 50 g sviesta,
  • 175 g lobītu lazdu riekstu,
  • 4 tītara krūtiņas,
  • 1 saputota ola,
  • 1 ēdamkarote rīvētu apelsīnu miziņu,
  • 1 ēdamkarote eļļas. 

Par tītara gaļu

Pērkot tītaru, jāpapēta, vai putns nav nodzīvojis pārāk garu mūžu, jo tad gaļa būs šķiedraina, sīksta. Gaļas šķiedrainumu, ja tā nav samalta, lielākoties var noteikt arī pēc skata. Taču vislabāk putna vecumu noteikt pēc kājām – pirmos divus gadus tās ir melnīgi tumšā krāsā, trešajā gadā kļūst sārtenas, bet ceturtajā uz tām parādās zvīņas jeb plēksnītes.

  • Tītara cepetis, it sevišķi ar pildījumu, ir pavārmākslas klasika, taču tāda ēdiena pagatavošana ir laikietilpīga. Tam nepieciešams jauns putns ar maigu gaļu.
  • Fileja ļoti piemērota plānām karbonādēm un gulašam, bet, sagrieztu mazos gabaliņos, to var gan sautēt, cept pannā, gan gatavot mērcēs vai izmantot maltas gaļas izstrādājumiem.
  • Stilbus, kas ir šķiedraināki, sīkstāki, vislabāk sutināt un var, protams, arī cept vai grilēt.
  • Spārnus ieteicams grilēt, cept vai vārīt buljonā.
  • Aknām piemīt spēcīgs aromāts, tās mēdz cept, pievienot desu gaļai.

Gatavošana:

1

Riekstus sasmalcina un sajauc ar apelsīnu miziņām.

2

Gaļu ievieto starp divām pārtikas plēves kārtām, vispirms izdauza ar gaļas āmuriņu, pēc tam izveltnē ar mīklas rulli. Tad apmērcē olā un apviļā riekstos. Riekstus piespiež gaļai, lai tie nedruptu nost.

3

Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Gaļu apcep uz vidējas uguns apmēram 8–10 minūtes un nosusina papīra salvetē.

4

Pasniedz ar kartupeļu biezeni un dārzeņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni