Tītara gaļas bumbiņas tomātu mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ar kotletēm, šķiet, nevienu vairs nepārsteigs, taču ar nelielām maltās gaļas bumbiņām, kas kārdinoši sutinātas tomātu mērcē, gan. Lielisks ēdiens laiskām ikdienas vakariņām vai svētkiem, kad nepieciešams klasiskās vērtības pasniegt mūsdienīgākās manierēs.

Nepieciešams:

  • 500 g maltas tītara gaļas,
  • 500 g konservētu, sasmalcinātu tomātu savā sulā,
  • olīveļļa,
  • garšaugi pēc izvēles,
  • pustējkarote citrona mizas,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • tējkarote brūnā cukura.



Gatavošana:

1

Bļodā liek malto gaļu, tai pievieno visas garšvielas, citronu miziņu un nedaudz eļļas, visu samīca viendabīgā masā.

2

No masas veido bumbiņas un apcep sakarsētā eļļā uz pannas. Kad bumbiņas mazliet apcepušās, bet ne līdz galam, tām pāri pārlej tomātu mērci un pievieno nedaudz garšaugu, sāli, piparus un cukuru. Turpina karsēt uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz gaļa pilnībā izsautējusies un mērce burbuļo. Tad uguni nogriež un vēl 5 minūtes atstāj pakarst zem vāka.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni