Tītara krūtiņa ar bekonu un citrusaugļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 700–800 g tītara krūtiņas,
  • 8 bekona šķēlītes,
  • 60 g lazdu riekstu,
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • taukvielas cepšanai.

Mērcei:

  • 200 g gaļas buljona
  • 1 ēdamkarote rupja maluma kviešu miltu,
  • 1 apelsīns,
  • 1 citrons,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Tītara krūtiņas sadala 4 gabalos, ierīvē ar sāli, apkaisa ar pipariem. Cepamajā traukā sakarsē taukvielas gaļu nedaudz apcep.

2

Riekstus sasmalcina, ar tiem pārkaisa tītara gaļas gabalus un virsū uzklāj bekona šķēlītes. Cepamo trauku ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–35 minūtes.

3

Citrusaugļus nomazgā. Citronu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Apelsīnu pārgriež un nogriež pāris šķēlīšu, kuras atstāj ēdiena pasniegšanai, no atlikušajām daļām izspiež sulu. Pusi no citrusaugļu miziņām norīvē ar rīvi, palikušās uzmanīgi nogriež no citrusaugļu baltās daļas un sasmalcina smalkās sloksnītēs.

4

Vēsā buljonā iekuļ miltus, uzkarsē, pievieno citrusaugļu sulu un miziņas un nedaudz patvaicē. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

5

Tītara krūtiņas gabalus pasniedz ar mērci, apelsīnu daiviņām un rīsiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...