Tītara maltās gaļas mērce Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 600 g tītara maltās gaļas,
  • 1–2 sīpoli,
  • 3–4 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • 3–4 ēdamkarotes tomātu mērces,
  • 1–2 ēdamkarotes miltu,
  • 1–2 tējkarotes ķimeņu,
  • 1–2 lauru lapas,
  • malti melnie pipari, sāls,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Sīpolu nomizo, smalki sagriež un dziļā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep. Pievieno malto gaļu un turpina cept, maisot ar lāpstiņu, lai gaļa nesalīp gabalos.

2

Kad gaļa apcepusies, to pārkaisa ar miltiem un apmaisot ļauj tiem uzbriest. Maisot pievieno ķimenes, lauru lapas, maltus melnos piparus, sāli, iemaisa tomātu mērci, kādu brīdi pakarsē, tad pievieno krējumu, izmaisa, uzvāra. Ja mērce šķiet par biezu, var pievienot karsu ūdeni vai buljonu.

3

Kādas 10 minūtes ļauj garšām savilkties, tad izņem lauru lapu un pasniedz ar izraudzītajām piedevām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...