Tītara ruletes ar žāvētiem augļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Rulete ar žāvētiem augļiem ir kulinārijas klasika, taču tās pildījumā var likt arī dažādus dārzeņus, piemēram, strēmelēs sagrieztu papriku, saceptas sēnes, sīpolus, arī ābolus, bumbierus ar kādu sieru. Variāciju ir daudz, un vienmēr sanāk garšīgi.

Nepieciešams:

  • 3 tītara krūtiņas,
  • nedaudz žāvētu aprikožu,
  • nedaudz žāvētu plūmju,
  • nedaudz žāvētu dzērveņu,
  • nedaudz lobītu pistāciju,
  • sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas,
  • 50 g sviesta,
  • timiāna zariņš.

Gatavošana:

1

Tītara filejas ar asu nazi uzmanīgi iegriež tā, lai var izklāt pēc iespējas lielākā laukumā un plānā kārtā, tad tās vienu pie otras, pārklājot pāri malām, lai veidojas viens liels gabals, kuru pārklāj pārtikas plēvi un viscaur izdauza, lai gaļa būtu vienāda biezuma un labāk izceptos. Pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām un ierīvē.

2

Bļodā sajauc smalkos gabaliņos sagrieztas aprikozes, plūmes, dzērvenes un nedaudz sakapātas pistācijas.

3

Uz gaļas plāksnes tuvāk vienai malai liek pildījumu. Tad no tās pašas malas sāk tīt ruleti, lai pildījums paliek vidū. Sarullē tā, lai otras malas gals paliek apakšā. Ar pārtikas diegu apsien ruletei apkārt vairākās vietās cieši jo cieši, lai cepoties gaļa neattinas un pildījums neizgāžas laukā.

4

Satīto ruleti liek karstā pannā, strauji apcep no abām pusēm gandrīz zeltaini brūnu un tad pārliek cepamajā traukā. Uz ruletes uzliek sviesta gabaliņus, pievieno kādu zariņu timiāna un ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20–30 minūtēm – atkarībā no ruletes biezuma. Galvenais, lai gaļa apcepusies kārdinoši brūna.

5

Kad rulete padzisusi, noņem diegus un griež gabalos. Pasniedz siltu ar piedevām vai kā auksto uzkodu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...