Rulete ar žāvētiem augļiem ir kulinārijas klasika, taču tās pildījumā var likt arī dažādus dārzeņus, piemēram, strēmelēs sagrieztu papriku, saceptas sēnes, sīpolus, arī ābolus, bumbierus ar kādu sieru. Variāciju ir daudz, un vienmēr sanāk garšīgi.
Nepieciešams:
Tītara filejas ar asu nazi uzmanīgi iegriež tā, lai var izklāt pēc iespējas lielākā laukumā un plānā kārtā, tad tās vienu pie otras, pārklājot pāri malām, lai veidojas viens liels gabals, kuru pārklāj pārtikas plēvi un viscaur izdauza, lai gaļa būtu vienāda biezuma un labāk izceptos. Pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām un ierīvē.
Bļodā sajauc smalkos gabaliņos sagrieztas aprikozes, plūmes, dzērvenes un nedaudz sakapātas pistācijas.
Uz gaļas plāksnes tuvāk vienai malai liek pildījumu. Tad no tās pašas malas sāk tīt ruleti, lai pildījums paliek vidū. Sarullē tā, lai otras malas gals paliek apakšā. Ar pārtikas diegu apsien ruletei apkārt vairākās vietās cieši jo cieši, lai cepoties gaļa neattinas un pildījums neizgāžas laukā.
Satīto ruleti liek karstā pannā, strauji apcep no abām pusēm gandrīz zeltaini brūnu un tad pārliek cepamajā traukā. Uz ruletes uzliek sviesta gabaliņus, pievieno kādu zariņu timiāna un ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20–30 minūtēm – atkarībā no ruletes biezuma. Galvenais, lai gaļa apcepusies kārdinoši brūna.
Kad rulete padzisusi, noņem diegus un griež gabalos. Pasniedz siltu ar piedevām vai kā auksto uzkodu.