Tomāti ar maltās gaļas pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 lieli tomāti,
  • 200 g maltās gaļas – liellopu, cūku vai citas,
  • 1 mazs burkāns,
  • 1 neliels sīpols,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • puse mazas čili piparu pāksts bez sēklām,
  • šķipsna maltu ķimeņu,
  • šķipsna malta kardamona,
  • naža gals malta kanēļa,
  • naža gals maltu krustnagliņu,
  • naža gals lauru lapu pulvera (lauru lapas var samalt kafijas dzirnaviņās),
  • 2–3 ēdamkarotes buljona,
  • 1–2 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • sviests cepšanai,
  • sāls un pipari – pēc garšas,
  • zaļumi pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Tomātiem nogriež augšiņas un izdobj vidu. Izdobto mīkstumu kopā ar sēklām ieliek atsevišķā trauciņā. Notīra un sasmalcina burkānu, sīpolu, ķiploka daiviņu un čili pipara pāksts gabaliņu. Izvēlētos zaļumus – pētersīļu lapiņas vai dilles sasmalcina.

2

Pannā sakarsē taukvielas un apcep sasmalcināto sīpolu un burkānu, tad pievieno malto gaļu, čili piparu, garšvielas un apcep, cepšanas laikā rūpīgi sajaucot visu viendabīgā masā. Beigās pievieno malā nolikto tomātu, ķiplokus, buljonu, skābo krējumu un vēl kādu brīdi pasautē.

3

Sagatavoto masu iepilda tomātos, tiem virsū uzliek nogrieztās augšiņas visu ievieto cepamajā traukā, kas ieziests ar sviestu, pārklāj ar folijas loksni, kuri apliec ap malām, un visu ievieto cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 220 °C temperatūrai. Cep apmēram 20 minūtes. Pasniedz tūlīt, pārkaisītus ar zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot arī nedaudz skāba krējuma.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...