Nepieciešams:
Tomātiem nogriež augšiņas un izdobj vidu. Izdobto mīkstumu kopā ar sēklām ieliek atsevišķā trauciņā. Notīra un sasmalcina burkānu, sīpolu, ķiploka daiviņu un čili pipara pāksts gabaliņu. Izvēlētos zaļumus – pētersīļu lapiņas vai dilles sasmalcina.
Pannā sakarsē taukvielas un apcep sasmalcināto sīpolu un burkānu, tad pievieno malto gaļu, čili piparu, garšvielas un apcep, cepšanas laikā rūpīgi sajaucot visu viendabīgā masā. Beigās pievieno malā nolikto tomātu, ķiplokus, buljonu, skābo krējumu un vēl kādu brīdi pasautē.
Sagatavoto masu iepilda tomātos, tiem virsū uzliek nogrieztās augšiņas visu ievieto cepamajā traukā, kas ieziests ar sviestu, pārklāj ar folijas loksni, kuri apliec ap malām, un visu ievieto cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 220 °C temperatūrai. Cep apmēram 20 minūtes. Pasniedz tūlīt, pārkaisītus ar zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot arī nedaudz skāba krējuma.