Tā ir ātri pagatavojama sātīga uzkoda ar izmeklētu garšu, kas sajūsmina ikvienu, kam garšo tomāti un mocarellas siers.
Nepieciešams:
Mājās gatavota «Balzamiko» mērce
Veikalos var nopirkt gatavu balzamiko mērci salātiem, bet to var pagatavot arī mājās.
Nepieciešams:
Gatavošana:
Ķiplokus sarīvē uz smalkas rīves vai izspiež caur ķiplokspiedi un rūpīgi sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām.
Nomazgātus tomātus sagriež vidēja izmēra šķēlēs. Vienu tomātu izmanto vienai porcijai.
Sagriež šķēlītēs mocarelas sieru.
Tomāta šķēlītes pa vienai kārto uz šķīvja, uz katras virsū uzliekot mocarelas siera šķēlīti. Tomātus ar sieru var kārtot pēc piramīdas principa vai vienu uz otra pakāpeniski.
Pārlej ar balzamiko mērci un pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem. Rotāšanai var izmantot zaļumus, piemēram, rukolas salātus, bazilika lapiņas, pētersīļus vai citus garšaugus.