Tomāti ar mocarelas sieru, riekstiem un «Balzamiko» mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tā ir ātri pagatavojama sātīga uzkoda ar izmeklētu garšu, kas sajūsmina ikvienu, kam garšo tomāti un mocarellas siers.

Nepieciešams:

  • 4 gabali mocarelas siera,
  • 4 vidēji tomāti,
  • 1 sauja valriekstu (var izmantot arī pistācijas, pekanriekstus vai / un lazdu riekstus),
  • 8 tējkarotes «Balzamiko» mērces (1 porcijai 2 tējkarotes).

 

Mājās gatavota «Balzamiko» mērce

Veikalos var nopirkt gatavu balzamiko mērci salātiem, bet to var pagatavot arī mājās.

Nepieciešams:

  • 5 ēdamkarotes balzametiķa,
  • 4–5 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1–2 ķiploka daiviņas,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1 tējkarote cukura,
  • 1/2 tējkarotes sāls,
  • šķipsniņa maltu melno piparu.

Gatavošana:

Ķiplokus sarīvē uz smalkas rīves vai izspiež caur ķiplokspiedi un rūpīgi sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām.

 

Gatavošana:

1

Nomazgātus tomātus sagriež vidēja izmēra šķēlēs. Vienu tomātu izmanto vienai porcijai.

2

Sagriež šķēlītēs mocarelas sieru.

3

Tomāta šķēlītes pa vienai kārto uz šķīvja, uz katras virsū uzliekot mocarelas siera šķēlīti. Tomātus ar sieru var kārtot pēc piramīdas principa vai vienu uz otra pakāpeniski.

4

Pārlej ar balzamiko mērci un pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem. Rotāšanai var izmantot zaļumus, piemēram, rukolas salātus, bazilika lapiņas, pētersīļus vai citus garšaugus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Veģetāri, Lieldienas