Tomātu plātsmaize Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ārzemēs šo cepumu veidu mēdz dēvēt par tartēm, latviešu valodā tāda vārda gan nav un var sajukt ar torti. Tas ir kaut kas vidējs starp pīrāgu un plātsmaizi.

Nepieciešams:

  • apmēram 250 g gatavas kārtainās mīklas,
  • 3 olas,
  • 1 kārbiņa klasiskā krēmsiera «Rasa»,
  • 50 g cietā siera,
  • 2–3 daiviņas ķiploku,
  • 1 sauja ķirštomātu,
  • 1 sauja zaļumu – baziliks, dilles, pētersīļi,
  • 10 melnās olīvas bez kauliņiem,
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kārtaino mīklu izrullē kvadrāta formā, kas ir mazliet lielāka par veidni, kurā ceps pīrāgu. Cepamformu ietauko un izkaisa ar miltiem. Tajā ieklāj izrullēto mīklu, maliņas visapkārt apgriež, lai tās nekarātos pāri formas malām.

2

Krēmsieru liek bļodā, pievieno olas, rīvētu cieto sieru un sasmalcinātus ķiplokus. Visu samaisaa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iegūto masu izlej uz kārtainās mīklas formā un izlīdzina.

3

Ķirštomātus un olīvas pārgriež uz pusēm un izkārto pa visu plātsmaises virsmu ar griezto vietu uz augšu. Zaļumus sakapā un izbārsta pa virsu. Sagatavoto plātsmaizi liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 180°C temperatūrai, un cep 30–40 minūtes, kamēr virsiņa zeltaina un olu masa sarecējusi. Ēd siltu kopā ar lapu salātiem vai aukstu. Gluži kā picu.  

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...