Truša rulete ar kartupeļu biezeni, baravikām, sviesta pupiņām un puravu mērci Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Raimonds Zommers, Foto: Māris Zemgalietis http://www.foodphoto.lv
Vērtējums:

4 porcijas

Ruletei:

  • 4 truša karbonādes,
  • 800 g šķēlītēs sagriezta kūpināta bekona,
  • sāls, malti melnie pipari.

Ceptam biezenim:

  • 1 kg ar cieti bagātu kartupeļu,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 130 g sviesta,
  • 2 olas,
  • naža gals malta muskatrieksta,
  • sāls, malti melnie pipari.

Baraviku pupiņām:

  • 500 g baraviku,
  • 500 g sviesta pupiņu,
  • 50 g sviesta,
  • svaiga timiāna zariņš,
  • sāls, malti melnie pipari.

Mērcei:

  • 1 mazs puravs,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 50 g burkānu,
  • 1 selerijas kāts,
  • 6 svaigi timiāna zariņi,
  • 300 ml saldā krējuma,
  • 10 g sviesta,
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa,
  • 50 g cietā siera «Parito».

Gatavošana:

1

Gatavo trusi – karbonādi atdala no kaula, bet vēdera plēvi atstāj klāt. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Tinot apkārt bekonu, truša karbonādi satin rullītī. Ietin folijā, lai piešķirtu formu un bekons neapdegtu. Abus galus apsien kā konfektei. Liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Izņem laukā, iztin no folijas un sagriež medaljonos.

2

Gatavo biezeni – kartupeļus nomizo, izvāra mīkstus, nokāš un elektriskajā mikserī, pamazām pievienojot sviestu, saputo. Mazliet atdzesē, pēc tam iekuļ olas, sāli, piparus un vēlreiz saputo. Pilda konditorejas maisiņā un uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, izspiež biezeņa kūciņas. Ievieto 215 grādu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes.

3

Cep sēnes un pupiņas – pupiņas blanšē, nosusina un sagriež prāvos gabalos. Baravikas sagriež šķēlēs. Pannā izkausē sviestu, pievieno pupiņas un sēnes un sacep. Pievieno timiāna lapiņas, sāli un piparus.

4

Gatavo mērci – saknes un dārzeņus nomizo un sagriež vienāda lieluma gabalos. Katlā izkausē sviestu, ieber sagatavotos dārzeņus un apcep. Pievieno saldo krējumu un sautē tik ilgi, līdz dārzeņi ir mīksti. Sablenderē, pievieno etiķi, sāli rīvētu sieru, samaisa un izkāš.

5

Šķīvī kārto truša medaljonus, liek klāt cepto biezeni, kā arī baravikas ar pupiņām un puravu mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...