Tunča salāti ar avokado mērci Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Jo tuvāk nāk pavasaris, jo vairāk gribas papildināt ēdienkarti ar dažādiem zaļumiem. Lai salāti sniegtu sāta sajūtu un nebūtu, kā daži saka, jāēd tikai zaļbarība, tos var papildināt ar daudzām brīnišķīgām lietām. Šajā gadījumā piedāvāju tunča salātus ar interesantām piedevām. Salāti ir tā lieta, kur var izpaust fantāziju un palutināt garšas kārpiņas tieši ar to, kas garšo. Šo salātu īpašā piedeva ir mazliet pikantā avokado mērce. Tās ir lieliskas ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas.

 

Nepieciešams:

Salātiem:

  • dažādi salāti,
  • 1 maza kārbiņa tunča savā sulā,
  • 400 g konservētu vai vārītu pupiņu,
  • 10–15 ķirštomāti,
  • 1/2 sarkanā paprika.

Mērcei:

  • 1 mazs, bet gatavs avokado (vai 1/2 lielāka avokado),
  • 3 ēdamkarotes ūdens,
  • 1/4 daļa čili pipara,
  • 5 ēdamkarotes eļļas,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1/4 daļa citrona sulas,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sagatavo mērci – blenderī, smalcinātājā vai virtuves kombainā sasmalcina visas mērces sastāvdaļas. Ja nepieciešams, var pielikt garšvielas. Mērce sanāk diezgan pabieza.

2

Bļodā liek dažādus salātus (to daudzums pēc katra paša gaumes), pieliek klāt tunci, pupiņas (ja tās ir konservētas, tad noteikti jānoskalo aukstā ūdenī), sagrieztus ķirštomātus, kā arī smalkās strēmelēs sagrieztu papriku. Liek salātus šķīvjos un pārlej ar sagatavoto mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu, Zivju ēdieni, Lieldienas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...