Turku zirņu humuss ar avokado Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Burvīgi krēmīga un veselīga mērce, ko var ātri pagatavot. Lieliska uzkoda ne tikai ballītēs, bet arī ikdienā, piemēram, pasniedzot to brokastīs uz svaigi grauzdētas maizes vai sausmaizītēm.

Nepieciešams:

  • 2–3 ēdamkarotes ūdens,
  • 1 daiviņa ķiploka,
  • 1 ēdamkarote tahini pastas,
  • 300 g vārītu vai konservētu turku zirņu,
  • 2 ļoti gatavi un mīksti avokado,
  • puscitrona sula,
  • 50–100 ml labas kvalitātes olīveļļas,
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Ja mājās nav tahini pastas, to var pagatavot – 2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēklu sablenderē ar 2–3 ēdamkarotēm olīveļļas.

2

Turku zirņus, tahini pastu, citrona sulu, ķiploku, eļļu un ūdeni sablenderē ar rokas blenderi vai virtuves kombainā.

3

Pievieno avokado, pieliek pārējās garšvielas un vēlreiz sablenderē masu, līdz tā ir viendabīga. Ja vēlas šķidrāku konsistenci, tad pievieno mazliet eļļas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri