Kad jebkura piedeva pamatēdienam apnikusi – kartupeļi kļuvuši garlaicīgi, makaroni, rīsi un griķi arī vairs netīk, jāatceras par vērtīgajiem un nepelnīti novārtā atstātajiem brokoļiem. Sātīgi, gardi un ļoti veselīgi, turklāt šeit minētais noteikti ir viens no labākajiem veidiem kā bērnam tos iemānīt– ar siera mērci brokoļi būs jo īpaši gardi!
Nepieciešams:
Katliņā izkausē sviestu un, kad tas sāk burbuļot, pievieno miltus. Karsējot uz mazas liesmas, turpina maisīt kādas 2 minūtes, līdz milti kļūst viegli zeltaini un smiltīm līdzīgi. Tad, nepārtraukti maisot, lēnā strūklā lej klāt saldo krējumu. Karsē un maisa uz vidējas liesmas 5–7 minūtes, līdz mērce sabiezējusi. Pievieno sieru, garšvielas, samaisi un noņem katlu no uguns, atstāj mērci malā.
Katlā uzvāra ūdeni un virs tā novieto sietu. Svarīgi, lai ūdens nepieskaras sietam.
Sietā liek brokoļus, tiem virsū – vāku un sautē 10–15 minūtes, līdz brokoļi kļuvuši pietiekami mīksti.
Brokoļus pasniedz, pārlejot ar sātīgo siera mērci.