Kurš gan spēj atteikties no sulīga, lieliski pagatavota laša? Ne tikai cepts, bet arī tvaicēts tas lieliski attaisnos garšu kārpiņu cerēto baudu, un šāda maltīte ne tikai remdinās apetīti, bet arī veselīgi nodrošinās ar organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem.
Nepieciešams:
Sagatavo visus dārzeņus – nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, sagriež mazākos gabalos.
Katlā uzvāra ūdeni un virs tā novieto sietu. Svarīgi, lai ūdens sietam nepieskaras.
Sietā liek dārzeņus, tiem pa virsu – vāku un sautē 10–15 minūtes.
Tad virsū nedaudz pasautējušamies dārzeņiem liek lasi, tam uzspiež citrona sulu un turpina tvaicēt zem vāka aptuveni 10 minūtes.
Pēc tam uz zivs uzliek sviestu un garšaugus, turpina tvaicēt, līdz sviests izkusis.
Pasniedz ar kādu gardu mērci, piemēram, tartara mērci, vai arī pagatavo ko sātīgāku – krēmīgu siera vai Bešamela mērci.