Tvaicēti pelmeņi vai vareņiki   Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

No pelmeņu vai vareņiku gatavošanas esat izvairījušies, jo cepti tie ir pārāk neveselīgi, bet vārītie šķiet pārāk ūdeņaini? Tvaicēšana noteikti ir zelta vidusceļš, jo šādi pagatavoti, tie būs noteikti veselīgāki, kā arī garšos pavisam citādāk.

Nepieciešams:

  • ūdens,
  • 500 g pelmeņi vai vareņiki – pēc izvēles,
  • piedevas, piemēram, skābais krējums vai ievārījums, atkarībā no izvēlētajiem pelmeņiem.

Gatavošana:

1

Katlā uzvāra ūdeni un virs tā novieto sietu. Svarīgi, lai ūdens nepieskaras sietam.

2

Sietā liek pelmeņus, tiem virsū – vāku un sautē 10–15 minūtes.

3

Pasniedz siltus ar izvēlētajām piedevām. Šādi pagatavoti pelmeņi vai vareņiki būs izcili – pildījums nebūs ūdeņains, mīkla nebūs pārcepta un cieta, turklāt nebūs izmantota ne pile taukvielu, līdz ar to šādi pagatavotus šķietami neveselīgos pusfabrikātus var gatavot arī biežāk.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Pelmeņi, vareņiki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...