Tvaicēti zivs filejas tīteņi   Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis ir izcili gards tvaicētas zivs ēdiens. Ūdenim pievienotais vīns, sasmalcinātais sīpols un zaļumi piedod īpašu garšu. Turklāt to var ātri pagatavot – zivs top gatava apmēram 15 minūtēs.

Nepieciešams:

  • 2 balto zivju filejas,
  • 80 g puravu,
  • sviests – pēc vajadzības,
  • 50–100 ml baltvīna,
  • 60 g sīpolu,
  • garšvielas – pēc izvēles.

Mērcei:

  • 60 g sīpolu,
  • nedaudz sviesta,
  • nedaudz sarkanvīna etiķa,
  • saldais krējums – pēc vajadzības,
  • timiāns, šķipsniņa sāls.

Gatavošana:

1

No puravu zaļās daļas nogriež divas strēmeles, lai būtu ar ko sasiet fileju tīteņus, pārējos – sagriež salmiņos.

2

Zivs fileju pārkaisa ar garšvielām, tās platākajā galā liek salmiņos sagrieztus puravus un satin tītenī, pārsien ar puravu.

3

Ūdenim tvaicējamā katlā pievieno nedaudz baltvīna, un sasmalcinātu sīpolu un zaļumus. Zivi ievieto tvaicējamajā sietā, uzliek vāku un tvaicē, kamēr tā gatava.

4

Mērcei sasmalcina sīpolus un apcep nelielā daudzumā sviesta, tad pievieno sarkanvīna etiķi un lēnām karsē, līdz tas iztvaiko, beigās pievieno saldo krējumu, garšvielas, timiānu un karsē uz lēnas uguns, līdz iebiezē.

5

Zivs tīteņus pasniedz ar vārītām lēcām vai dārzeņu biezeni un mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Pamatēdieni, Zivju ēdieni, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...