Vareņiki ar augļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g svaigu ābolu vai ķiršu,
  • nedaudz sakultas olas mīklas malu apstrādei.
  • 10 g sviesta,
  • 1/2 olas,
  • 150 g kviešu miltu,
  • 50 g ūdens vai piena,
  • sāls,
  • Pildījumam:
  • 40 g cukura.

Gatavošana:

1

Pildījumam svaigus ābolus nomizo, sagriež mazās, plānās šķēlītēs, pārkaisa cukuru un atstāj dažas stundas, lai iecukurojas. Ja pilda ar ķiršiem, tad tiem izņem kauliņus un iecukuro. Svaigu augļu, ogu vietā var ņemt džemu, marmelādi vai ievārījumu.

2

Mīklai sakuļ olu ar sāli, pielej ūdeni vai pienu, pievieno izsijātus miltus, izkausētu sviestu un samaisa vienveidīgu mīklu. Iejauc, tad izveltnē 1,5–2 mm biezā plāksnē un ar ovālu veidnīti vai glāzi izspiež mīklas ripiņas. Katras ripiņas vidū liek sagatavoto biezpiena pildījumu. Mīklu ap pildījumu pārziež ar sakultu olu, pārliec uz pusēm un maliņas saspiež, veidojot vītnīti.

3

Izveidotos vareņikus novieto uz koka dēlīša, kas pārkaisīts ar miltiem. Īsi pirms pasniegšanas liek verdošā sālsūdenī un vāra 5–7 minūtes, līdz tie paceļas ūdens virspusē. Tad ar putu smeļamo karoti izņem, sakārto lēzenā traukā, pārlej ar kausētu sviestu, lai nesalīp.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni, Pelmeņi, vareņiki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...