Vareņiki ar kartupeļiem un žāvētas gaļas mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • sviests cepšanai,
  • 150 g cauraugušas žāvētas gaļas,
  • sāls.
  • 100 g sviesta,
  • 5 kartupeļi,
  • sāls.
  • 0,5 glāzes ūdens,
  • 3 glāzes miltu,
  • 2 olas,

Pildījumam:

  • 2 sīpoli,
  • pipari,
  • Mērcei:
  • 2 sīpoli,
  • dilles.

Gatavošana:

1

Miltos ieber šķipsniņu sāls, bedrītē ielej ūdeni un iesit olas. Samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī 15 minūtes.

2

Sīpolus smalki sagriež, apcep sviestā. Kartupeļus izvāra sālsūdenī, samīca, pieliek sīpolus ar sviestu, sāli un pipariem.

3

Mīklu plāni izveltnē, izspiež apļus. Katra apļa vidū liek kartupeļu pildījumu, apļa malas aizspiež. Vāra sālsūdenī 5–7 minūtes (kamēr uzpeld).

4

Gaļu un sīpolus sagriež smalki, apcep, pieliek piparus un, ja nepieciešams, sāli. Dilles sasmalcina.

5

Vareņikus pasniedz, pārlietus ar gaļas mērci un pārkaisītus ar sasmalcinātām dillēm. Var pasniegt arī ar skābu krējumu vai kausētu sviestu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Pelmeņi, vareņiki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...