Katru reizi ar lielu prieku izmēģinu dažādus jaunus reņģu pagatavošanas veidus, lai parādītu, ka šī it kā niecīgā zivs var būt lielisks ēdiens ikviena gardēža galdā. Parasti reņģes iesākumā tiek apceptas un tad marinētas, piemēram tomātu marinādē. Šoreiz es piedāvāju ačgārnu variantu – sākumā reņģes mazliet iemarinēt un tad apcept.
Nepieciešams:
Sagatavo marinādi – bļodā liek smalki sarīvētu ingveru, sasmalcinātus svaigos zaļumus, ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, sojas mērci, kā arī laima un citrona sulu. Visu izmaisa. Marinādē ievieto iztīrītas reņģes, visu izmaisa, lai zivis būtu pilnībā pārklātas ar marinādi, un liek vismaz uz stundu ledusskapī marinēties (var atstāt arī ilgāk, jo tad būs izteiksmīgāka garša).
Pirms cepšanas reņģes apviļā miltos, kuriem pievienots nedaudz kaltēta timiāna, un cep sakarsētā eļļa, kamēr brūnas. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Pasniedz pārkaisītas ar svaigiem zaļumiem.