Viegli marinētas ceptas reņģes Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Katru reizi ar lielu prieku izmēģinu dažādus jaunus reņģu pagatavošanas veidus, lai parādītu, ka šī it kā niecīgā zivs var būt lielisks ēdiens ikviena gardēža galdā. Parasti reņģes iesākumā tiek apceptas un tad marinētas, piemēram tomātu marinādē. Šoreiz es piedāvāju ačgārnu variantu – sākumā reņģes mazliet iemarinēt un tad apcept.

Nepieciešams:

  • apmēram 1 kg svaigu reņģu,
  • 2 laimi,
  • 2 lieli citroni,
  • pa saujai svaiga timiāna un svaigu pētersīļu,
  • 1 ēdamkarote svaiga ingvera,
  • 3–4 ķiploku daiviņas,
  • 3–4 ēdamkarotes sojas mērces (labāk ņemt gaišo),
  • eļļa cepšanai,
  • panēšanai – milti un kaltēts timiāns.

Gatavošana:

1

Sagatavo marinādi – bļodā liek smalki sarīvētu ingveru, sasmalcinātus svaigos zaļumus, ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus, sojas mērci, kā arī laima un citrona sulu. Visu izmaisa. Marinādē ievieto iztīrītas reņģes, visu izmaisa, lai zivis būtu pilnībā pārklātas ar marinādi, un liek vismaz uz stundu ledusskapī marinēties (var atstāt arī ilgāk, jo tad būs izteiksmīgāka garša).

2

Pirms cepšanas reņģes apviļā miltos, kuriem pievienots nedaudz kaltēta timiāna, un cep sakarsētā eļļa, kamēr brūnas. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Pasniedz pārkaisītas ar svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...