Viltotā zaķa gredzens Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg maltās gaļas pēc izvēles (jaukta vai liellopa, cūkas, tītara gaļa),
  • 5 olas – maltās gaļas masai,
  • 6 olas – pildījumam,
  • 1 olu dzeltenums pārsmērēšanai,
  • saišķis pētersīļu,
  • 1 sīpols,
  • 2 ķiploku daivas,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • paciņa kārtainā bezrauga mīkla.

Gatavošana:

1

Kārtaino mīklu atlaidina un sagriež trijstūros, gluži kā gatavojot kruasānus. 6 olas novāra, lai mīkstums būtu ciets. Atdzesē un nomizo.

2

Bļodā liek malto gaļu, piecas jēlas olas, smalki sakapātu sīpolu, zaļumus, ķiploku un garšvielas. Ar slapjām rokām visu samīca viendabīgā masā.

3

Uz pannas, kur izklāts cepamais papīrs, no mīklas veido pamatu – novieto aplī trijstūri pie trijstūra ar spico galu uz āru, lai to pēc tam varētu pārlocīt uz vidu. Uz mīklas liek gaļas masu, veidojot pēc iespējas stingrāku un kompaktāku gredzenu. Masas vidū ik pa starpai ieliek veselu, novārītu olu. Kad gaļa viscaur salikta, pārloka mīklas galus uz vidu un salipina ar pamatni, lai cepoties tā neatlokas. Mīklu pārsmērē ar olas dzeltenumu.

4

Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, atkarībā no gredzena biezuma. Mīklai jābūt zeltaini brūnai un arī gaļa vairs nedrīkst būt bāla, bet gan kārdinoši brūna. Gredzenam ļauj kādu brīdi atdzist, tad to servē uz apaļa šķīvja vai dēlīša un sagriež šķēlēs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Svētki, Lieldienas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...