Viltotais zaķis ar dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg maltās gaļas,
  • 50 g rīvmaizes,
  • 2 olas,
  • 1 sīpols,
  • 1 burkāns,
  • 1 paprika,
  • 3 ēdamkarotes ķimeņu,
  • 2 mocarellas bumbas,
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces,
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 1 ēdamkarote medus.

Gatavošana:

1

Sīpolu nomizo, sagriež smalkos gabaliņos un apcep uz pannas līdz caurspīdīgumam. Burkānus nomizo, sarīvē, pievieno sīpoliem un kādu brīdi pacep. Smalkos gabaliņos sagriež papriku un arī pievieno pannas saturam, strauji apcepot.

2

Lielā bļodā liek malto gaļu, iesit olu, pieber rīvmaizi, garšvielas un apceptos dārzeņus. Ar rokām visu kārtīgi izmīca, lai iegūt viendabīgu masu. To pilda ar sviestu vai eļļu ietaukotā kēksa formā līdz pusei, tad vidū saliek mazākos gabalos sagrieztu mocarella sieru un tad virsū liek atlikušo gaļas masu, veidojot klaipiņam līdzīgu formu.

3

Pagatavo glazūru, mazā bļodiņā sajaucot medu ar soju un tomātu mērci. Ar to apsmērē gaļas klaipiņu formā. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 45 minūtes, līdz virskārta ir karamelizējusies.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Svētki, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...