Viltotais zaķis ar olu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Cafe 5, Inga Beķere
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g maltas cūkgaļas,
  • puse sīpola,
  • 4–6 ķiploka daiviņas,
  • 2–3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu,
  • sāls, pipari,
  • 1 jēla ola,
  • 1–2 šķēles baltmaizes,
  • 2 cieti vārītas olas.

Gatavošana:

1

Novāriet olas.

2

Sīpolus, ķiplokus notīriet un sasmalciniet. Smalki sakapājiet pētersīļus. Visu pievienojiet maltajai gaļajai un kārtīgi samaisiet, lai masa būtu viendabīga. Vislabāk būtu izmantot virtuves kombainu vai gaļasmašīnu ar vismazākajiem caurumiņiem.

3

Izņemiet malto gaļu no virtuves kombaina un lieciet bļodā, pielieciet sāli, piparus. Šajā brīdī var pievienot arī baltmaizes mīkstumu un vienu olu, tas padarīs malto gaļu mīkstāku, kad tā būs gatava.

4

Maltās gaļas masu kārtīgi samaisiet. Tad sadaliet maltās gaļas masu četrās daļās un veidojiet plakanas kotletes – ne pārāk plānas, ne pārāk biezas.

5

Uz vienas no plakanajām kotletēm lieciet virsū vārītu olu, tai virsū – otru kotleti un saspiediet malas. Tad ņemiet rokās un veidojiet vienu lielu kotleti, jeb tā saukto viltoto zaķi.

6

To pašu izdariet ar atlikušo malto gaļu un olu. Viltotos zaķus kārtojiet uz paplātes un lieciet cepties cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 50–60 minūtes, līdz gaļas virsa kļūst zeltaina.

7

Pasniedziet uzreiz – karstu ar makaroniem vai dārzeņiem, pievienojot salātus. Savukārt, auksts viltotais zaķis lieliski garšos uz rupjmaizes ar mārrutkiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Gaļas ēdieni, Svētki, Lieldienas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...