Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 4–5 vistu kājas
  • 250 g ķirštomātu
  • 1 kārba zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 1 glāze baltvīna
  • 1 glāze buljona
  • 2−3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • dažas salviju lapas
  • sāls, pipari pēc garšas

Gatavošana:

1

Vistu kājas pārdala uz pusēm – kājiņās un šķiņķīšos. Ķiplokus nomizo, sakapā. Ķirštomātus noskalo, pārgriež uz pusēm, olīvas notecina no konservu šķidruma.

2

Ar sviestu ietaukotā cepamajā traukā liek vistas gabalus, pārkaisa ar sāli, pipariem, ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

3

Vīnu sajauc ar buljonu un miltiem, lej pāri vistas gabaliem, pieliek ķiplokus, salviju lapas, olīvas, ķirštomātus un cep vēl 35–45 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki