Vista saldskābā mērcē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 1 kg vistas filejas,
  • 1 ola,
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes,
  • 6 daiviņas ķiploka,
  • 1 tējkarote malta ingvera,
  • sāls pēc garšas,
  • eļļa cepšanai.

Mērcei:

  • 10 ēdamkarotes tomātu mērces,
  • 7 ēdamkarotes «Dansukker» gaišā cukura «Muscovado» (var izmantot arī «Dansukker» niedru cukuru «Demerara»),
  • 7 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote dzeltenā karija.

Gatavošana:

1

Ķiploku daiviņas sasmalcina. Vistas fileju sagriež strēmelēs un sajauc ar ķiplokiem, cieti, ingveru un olu. Pārkaisa ar sāli. Atstāj iemarinēties uz 10–20 minūtēm.

2

Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas mērces sastāvdaļas un vārot uz mazas uguns 20 minūtes.

3

Vistu pa vienai strēmelei apcep lielā eļļās daudzumā un nosusina.

4

Apceptās strēmeles pārlej ar gatavo mērci un sautē 1 minūti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni