Nepieciešams:
Tomātiem novelk miziņu, tos smalki sagriež. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Sīpolus nomizo, smalki sagriež. Seleriju kātiem no virspuses nomizo mizu, sagriež smalkos kubiņos. Ķiploka daiviņas nomizo, vienu atstāj veselu, pārējās sasmalcina. No rozmarīna zariņa nobrauka lapas. Pētersīļu lapiņas nedaudz sasmalcina, olīvas sagriež ripulīšos vai smalkāk.
Uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas viegli apcep ķiploka daiviņu un pēc tam izņem. Liek virsū vistas izdauzītas filejas un apcep apmēram 5 minūtes no katras puses, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu. Pārslaka ar vīnu un ļauj tam izgarot. Pievieno sīpolus, seleriju kātus, burkānus, kā arī garšvielas – sāli, svaigi maltus melnos piparus, rozmarīna lapiņas, sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Uz mērenas uguns liesmas visu sautē apmēram 10 minūtes, tad pievieno tomātus, uzliek vāku un turpina sautēt apmēram 20 minūtes, līdz vista ir gatava.
Vistu izņem, mērci ar rokas blenderi sablendē viendabīgā masā – ja nepieciešama šķidrāka mērce, to atšķaida ar karstu ūdeni vai buljonu. Liek atpakaļ gaļu pievieno olīvas, ļauj uzmest burbuli, ņem nost no pavarda. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.