Vistas aknu salāti ar sezama sēklām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Siltie salāti ir lielisks veids, ka palutināt sevi un savus tuvākos ar siltu un veselīgu ēdienreizi. Noderēs kā pusdienām, tā arī vakariņām. Salāti vienmēr ir improvizācija – vairāk vai mazāk, jo ir viegli pielikt to, kas garšo, un nelikt klāt to, kas ne pārāk garšo.

Nepieciešams:

  • 300 g vistu akniņu,
  • dažādu salātu lapas,
  • 10 ķiršu tomāti,
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu,
  • 1 vidējs burkāns – ja vēlas,
  • 1 avokado,
  • 100 ml sarkanvīna – sausā vai pussausā,
  • eļļa – cepšanai.

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1–2 tējkarotes sarkanvīna etiķa,
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju,
  • 1–2 tējkarotes brūnā cukura, 1 tējkarote zivju vai austeru mērces – nav obligāti,
  • mazliet sāls un svaigi malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Uz sakarsētas pannas un lielas uguns ātri apcep vistu aknas. Kad tās no abām pusēm gaiši brūnas, pielej sarkanvīnu, nogriež uguni un atstāj sautēties apmēram 5 minūtes uz vidējas uguns. Tad uzmanīgi nolej no pannas esošo sarkanvīna mērci, uz pannas palikušajām vistu aknām uzber sezama sēklas un visu mazliet apcep. Nolieto sarkanvīna mērci samaisa ar izvēlēto salātu maisījumu.

2

Uz pannas no minētajām sastāvdaļām sagatavo mērci.

3

Salātus saliek šķīvjos porcijās. Liek klāt sagrieztos tomātus un avokado, kā arī sarīvētu burkānu, ja tādu lietojat. Tad uzliek saceptās aknas un salātus pārlej ar sagatavoto silto mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Siltie, Svētki, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...