Siltie salāti ir lielisks veids, ka palutināt sevi un savus tuvākos ar siltu un veselīgu ēdienreizi. Noderēs kā pusdienām, tā arī vakariņām. Salāti vienmēr ir improvizācija – vairāk vai mazāk, jo ir viegli pielikt to, kas garšo, un nelikt klāt to, kas ne pārāk garšo.
Nepieciešams:
Mērcei:
Uz sakarsētas pannas un lielas uguns ātri apcep vistu aknas. Kad tās no abām pusēm gaiši brūnas, pielej sarkanvīnu, nogriež uguni un atstāj sautēties apmēram 5 minūtes uz vidējas uguns. Tad uzmanīgi nolej no pannas esošo sarkanvīna mērci, uz pannas palikušajām vistu aknām uzber sezama sēklas un visu mazliet apcep. Nolieto sarkanvīna mērci samaisa ar izvēlēto salātu maisījumu.
Uz pannas no minētajām sastāvdaļām sagatavo mērci.
Salātus saliek šķīvjos porcijās. Liek klāt sagrieztos tomātus un avokado, kā arī sarīvētu burkānu, ja tādu lietojat. Tad uzliek saceptās aknas un salātus pārlej ar sagatavoto silto mērci.