Vistas čahohbili Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Viens no Gruzijas virtuves pazīstamākajiem ēdieniem, vienkārši un ātri pagatavojams. Lieliska izvēle gardām vakariņām. Vai zinājāt, ka agrāk šo ēdienu gatavoja no fazāna?

Nepieciešams:

  • 6 vistu šķiņķi (var ņemt arī vistu kājas – šķiņķus ar stilbiņiem vai arī veselu vistu),
  • 2 lieli sīpoli,
  • 3–4 ķiploka daiviņas,
  • 1 neliels čili pilars,
  • 500 g tomātu savā sulā (tomātu sezonas laikā izmanto svaigus tomātus),
  • 2 tējkarotes garšvielas «hmeli suneli»,
  • 1 karote cukura,
  • sāls – pēc garšas,
  • 1 neliels saišķītis svaigas kinzas (vai pētersīļu) un bazilika,
  • eļļa– cepšanai,
  • svaigi malti pipari.

Gatavošana:

1

Vistu kājas sagriež uz pusēm un apcep sakarsētā eļļā uz lielas liesmas no abām pusēm gaiši brūnas. Pievieno vidēji smalki sagrieztus sīpolus un sasmalcinātu čili, nogriež mazāku uguni un sautē visu, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un pusmīksti.

2

Tad pieber «hmeli suneli» un piparus, visu izmaisa. Pievieno tomātus, sasmalcinātu ķiploku, cukuru pēc garšas un samaisa. Uzliek pannai vāku un atstāj sautēties uz nelielas uguns apmēram 10–15 minūtes.

3

Beigās pievieno sāli – arī pēc garšas. Tad liek klāt sagrieztus zaļumus, izmaisa, nogriež uguni un atstāj ēdienu vismaz 5 minūtes ievilkties.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...