Vistas cepetis ar āboliem un dzērvenēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Vistas gaļas cienītājiem īstena bauda būs cepetis ar āboliem un dzērvenēm, jo īpaši tas piestāv tieši svētkiem. Piedevas var būt krāsnī cepti kartupelīši, biezenis, grūbas vai vienkārši svaigi salāti. Patiesībā cepetis pats par sevi ir tik gards, ka tam nav nepieciešamas īpašas piedevas.

Nepieciešams:

  • 1 vista,
  • 4 āboli,
  • 2 ķiploku daivas,
  • 150 g dzērveņu,
  • 2 ēdamkarotes medus
  • rozmarīns,
  • 5 smaržīgie pipari,
  • sāls un pipari,
  • 30 g sviesta pildījumam,
  • 30 g sviesta palikšanai zem ādas,
  • olīveļļa.

Gatavošana:

1

Ābolus nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek bļodā. Bļodas saturam pievieno smalki sakapātus ķiplokus, dzērvenes, medu, rozmarīnu, piparus un sviestu un visu sajauc kopā.

2

Vistu no ārpuses un iekšpuses nosusina ar papīra salveti. Tad vistā iepilda sagatavoto pildījumu un ar pārtikas diegu sasien kopā kājas. Zem ādas liek sviestu, kuru pirms tam sagriež plānās šķēlītēs.

3

Keramisko trauku ietauko ar sviestu un liek tajā sagatavoto vistu. To apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un pārklāj ar foliju.

4

Liek cepties līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam temperatūru samazina līdz 180 °C un turpina cept vēl aptuveni stundu. Noņem foliju un cep vēl aptuveni 25 minūtes, līdz vista apbrūninās.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...