Vistas cepetis ar timiānu un citronu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kad gaidāmi svētki, piemēram, Mārtiņdiena, svētku galdam nav nekā piemērotāka par putna gaļas cepeti. Šī vienkāršā, bet bezgala gardā recepte neliks vilties nevienam ēdējam. Vistas cepeti var aizvietot ar zosi, pīli vai tītaru, kā nu labāk gribas.

Nepieciešams:

  • 1 vista (aptuveni 1,5 kg),
  • svaigi timiāna zariņi,
  • 1 ēdamkarote rupjā sāls,
  • 1 citrons,
  • olīveļļa.

Gatavošana:

1

Vistu liek cepamtraukā, no ārpuses un iekšpuses iesmērē ar eļļu un pārkaisa ar smalki sakapātu timiānu.

2

Uzber sāli un, ja vēlas, vēl kādas garšvielas un rūpīgi iesmērē vistu no visām pusēm.

3

Sagriež citronu šķēlēs.

4

Vistas vēdera daļā liek dažus zariņus timiāna un 2–3 citrona šķēles.

5

No ārpuses uz vistas saliek atlikušās citronu šķēles un cepamo trauku pārsedz ar foliju.

6

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni stundu. Noņem foliju, pārbauda, cik gaļa izcepusies, un turpina cept bez folija vēl aptuveni 15–25 minūtes.

7

Ļauj gaļai 15 minūtes atdzist, tad to var pasniegt, noņemot citronu šķēles un pārtikas diegus, ja tādi izmantoti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...