Vistas cepetis uz sāls spilvena Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ļoti vienkārši pagatavojams cepetis. Vistu pirms cepšanas var gan marinēt, gan arī ierīvēt ar garšvielām, bet sanāk gardi arī vienkārši cepta uz sāls «spilvena» – nav jāuztraucas, ka gaļa varētu sanākt pārāk sāļa – tā uzņem tikai tik daudz sāls, cik nepieciešams.

Nepieciešams:

  • 1 vista ~1,5 kg,
  • 1–1,5 kg rupjās sāls.


Jāizvēlas cepšanai piemērota gaļa. Viena no kļūdām, ko cilvēki bieži vien pieļauj, ir nepiemērotas gaļas izvēle. Lai vistas cepetis izdotos sulīgs, ir nepieciešams jauns putns (ne vecāks par gadu vai pusotru). Vecāku putnu gaļa mēdz sanākt sīksta, sausa, to labāk izmantot buljonam, sautējumiem. Iegādājoties gaļu, pievērsiet uzmanību tās krāsai – jauna putna gaļa būs gaiši sārta, savukārt vecāka – dzeltenīga.

Putns no saldētavas ir jāatsaldē lēni. Ja cepeša gatavošanai izraugās gaļu, kas uzglabāta saldētavā, tā ir jāatsaldē pakāpeniski – ledusskapī vai ļoti vēsā telpā. Atsaldēšanas ilgums atkarīgs no gaļas gabala lieluma – līdz diviem kilogramiem smagam putnam būs nepieciešama aptuveni viena diennakts, smagākam – ilgāk.

Gatavošana:

1

Vistu noskalo, nosusina ar virtuves dvieļiem, ar virtuves diegu sasien kopā kājas.

2

Cepešpannā izber sāli, izlīdzina, liek virsū vistu, spārniņus pabāž zem ķermeņa, lai neapdeg.

3

Cepešpannu ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 1 stundu.

4

Gatavu vistu sadala porciju gabalos un pasniedz kopā ar piedevām pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...