Pusdienas vai vakariņas, vistas filejas būs kompromiss, lai ātri un gardi pagatavotu maltīti. Rīvmaize piešķirs patīkamu kraukšķi, turpretī mīkstie dārzeņi sulīgi papildinās šo salikumu.
Nepieciešams:
Filejas nomazgā, nosusina un vai nu sagriež vienāda biezuma šķēlēs, vai ar gaļas āmurīti saplacina, lai izceptos vienmērīgi.
Kartupeļu nomizo, sagriež daiviņās, ķirštomātus sagriež uz pusēm, kabaci sagriež 5 mm biezās ripiņās.
Vistas fileju ierīvē ar sāli, pipariem un garšaugiem. Uz pannas sakarsē eļļu un strauji apcep gaļu no abām pusēm, bet ne līdz galam.
Uz cepamās plāts izkārto kartupeļus, apslaka tos ar eļļu, sāli un garšaugiem. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz 20 minūtēm.
Tad kartupeļiem pa vidu saliek jau apceptās vistas filejas, tām pa virsu pārber rīvmaizi. Pievieno kabačus, ķirštomātus, visu pārkaisa ar garšaugiem un liek cepties vēl uz kādām 10–15 minūtēm – proti, tik ilgi, līdz gaļa un kartupeļi pavisam gatavi.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, piemēram, zirņu dīgstiem.