Vistas fileja rīvmaizē ar grilētiem dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Pusdienas vai vakariņas, vistas filejas būs kompromiss, lai ātri un gardi pagatavotu maltīti. Rīvmaize piešķirs patīkamu kraukšķi, turpretī mīkstie dārzeņi sulīgi papildinās šo salikumu.

Nepieciešams:

  • 4 vistas filejas,
  • 50 g rīvmaizes,
  • eļļa cepšanai,
  • neliels kabacis,
  • 200 g ķirštomātu,
  • 500 g kartupeļu,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • kaltēti garšaugi.

Gatavošana:

1

Filejas nomazgā, nosusina un vai nu sagriež vienāda biezuma šķēlēs, vai ar gaļas āmurīti saplacina, lai izceptos vienmērīgi.

2

Kartupeļu nomizo, sagriež daiviņās, ķirštomātus sagriež uz pusēm, kabaci sagriež 5 mm biezās ripiņās.

3

Vistas fileju ierīvē ar sāli, pipariem un garšaugiem. Uz pannas sakarsē eļļu un strauji apcep gaļu no abām pusēm, bet ne līdz galam.

4

Uz cepamās plāts izkārto kartupeļus, apslaka tos ar eļļu, sāli un garšaugiem. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz 20 minūtēm.

5

Tad kartupeļiem pa vidu saliek jau apceptās vistas filejas, tām pa virsu pārber rīvmaizi. Pievieno kabačus, ķirštomātus, visu pārkaisa ar garšaugiem un liek cepties vēl uz kādām 10–15 minūtēm – proti, tik ilgi, līdz gaļa un kartupeļi pavisam gatavi.

6

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, piemēram, zirņu dīgstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...