Tītara maltās gaļas mērce
Nepieciešams:
600 g tītara maltās gaļas,
1–2...
Nepieciešams:
Vistas fileju samaļ gaļasmašīnā vai virtuves kombainā. Zaļumus sīki sasmalcina. Paprikām izņem sēklas, tās sagriež uz iesma spraužamos gabalos.
Bļodā samaisa malto vistas gaļu un rīvmaizi, pievieno sasmalcinātos zaļumus (nedaudz atstāj pārkaisīšanai), koriandra sēklas, čili mērci un citronu sulu, visu labi samaisa. Ja no masas grūti izveidot bumbiņas, tajā rūpīgi iemaisa nedaudz miltu.
Ar mitrām rokām izveido vienāda lieluma bumbiņas. Tās pamīšus ar paprikas gabaliem sprauž uz koka iesmiem.
Lielā pannā sakarsē eļļu un cep zem vāka vidējā siltumā 30 minūtes, cepšanas vidū apgriežot uz otru pusi. Beigās uz 10 minūtēm bez vāka ievieto cepeškrāsnī, lai apbrūnētu.