Vistas iesmiņi ar dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Grila sezonai noteikti noderēs šis vienkārši pagatavojamais ēdiens. Bet, kamēr dārza svētku sezona nav atklāta, vistas iesmiņus var pagatavot cepeškrāsnī.

Nepieciešams:

  • 4 vistas šķiņķi bez kaula,
  • 1 sarkana paprika,
  • 1 dzeltena paprika,
  • 1 sarkanais sīpols.

Marinādei:

  • 4 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 1 ēdamkarote eļļas,
  • 1 ēdamkarote medus,
  • 1 liela ķiploka galviņa,
  • šķipsna maltu melno piparu

Gatavošana:

  1. Koka iesmiņus ieliek ūdenī mērcēties uz 15–20 minūtēm, lai tie grilējot neapdegtu. Pa to laiku pagatavo marinādi.
  2. Vistu sagriež vidēji lielos gabalos, liek bļodā, pārlej ar marinādi, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēs uz vismaz 30 minūtēm, bet vislabāk uz 2 stundām. Sagriež vidēji lielos gabalos papriku un sīpolu.
  3. Kad vista gatava, uz koka iesmiņiem pamīšus liek vistas gaļu un papriku ar sīpoliem.
  4. Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20–30 minūtes, līdz vistas gaļa ir gatava.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Marinējam gaļu