Vistas karbonāde austrāliešu gaumē jeb vistas parma ir viens no maniem mīļākajiem Austrālijas krodziņu ēdieniem. Tas ir kā komforta ēdiens, kas vienmēr uzlabo omu. Karbonāde parasti tiek pasniegts kopā ar frī vai krāsnī ceptiem kartupeļiem un salātiem.
Nepieciešams:
Pannā uz vidējas uguns olīveļļā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir kļuvuši mīksti, tad pievieno rozmarīnu, sāli, piparus un apcep minūti. Visbeidzot pievieno tomātu mērci un cep aptuveni 15 minūtes vai ilgāk, līdz tā ir sabiezējusi vēlamajā biezumā. Noliek maliņā.
Vistas filejas pārgriež horizontāli uz pusēm un pieplacina. Vispirms vistu apvārta miltos, tad sakultā olā un beigās apviļā rīvmaizē. Uz lielas uguns pannā (vēlams tādā, kuru var ievietot cepeškrāsnī) apcep vistu, līdz tā ir kļuvusi zeltaini brūna (aptuveni 5 minūtes no katras puses). Tad vistai virsū uzsmērē tomātu mērci un pa virsu uzliek saplucinātu mocarellas sieru.
Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī grila režīmā, ja tāds ir, − uz pāris minūtēm, līdz siers ir izkusis un kļuvis mazliet brūns.
Pasniedz, kamēr karbonāde ir karsta, kopā ar salātiem un krāsnī ceptiem kartupelīšiem.