Vistas ruletes ar dārzeņiem un bekonu jogurta mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tā ir viegli pagatavojama maltīte, kas jo īpaši garda rudenī, jo dārzeņi ir sulīgi un vēl nav nostāvējušies glabātavās. Savukārt bekons mazina vistas gaļas sausumu.

Nepieciešams:

  • 6 nelielas vistas filejas,
  • 6 bekona šķēles,
  • 100 g zaļo pupiņu,
  • 2 burkāni,
  • 1 cukīni,
  • 1 dzeltenā paprika,
  • nedaudz taukuvielu cepšanai,
  • 50 ml baltvīna,
  • 100 ml vistas vai sakņu buljona,
  • sāls un pipari.

Mērcei:

  • 150 ml grieķu jogurta,
  • 2 ēdamkarotes sinepju,
  • pētersīļu zaļumi.

Gatavošana:

1

Dārzeņus nomazgā, sagriež strēmelēs un tvaicē pusmīkstus.

2

Vistas filejas izdauza ar gaļas āmuriņu, apsāla, appiparo, uz katras filejas novieto nedaudz dārzeņu un tad visu satin ruletē. Katru vistas ruleti aptin ar bekona šķēli. Ja nepieciešams, sastiprina ar zobu bakstāmo kociņu.

3

Uz pannas sakarsē taukvielas, tajās ar savienojuma vietu uz leju novieto aptītās ruletes un apcep no visām pusēm. Pēc tam pielej vīnu un buljonu un zem vāka sutina, kamēr gatavs.

4

Pa to laiku sagatavo mērci – jogurtā iemaisa sinepes un sasmalcinātas pētersīļu lapiņas, ja nepieciešams, piemet sāli.

5

Gatavās vistas ruletes pasniedz ar jogurta mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...