Vistas salāti ar grūbām un granātābolu sēklām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Grūbas ir labi pazīstas produkts, bet to izmantošanas iespējas ne visi pietiekami novērtē. Tāpēc piedāvāju latviskus salātus ar nelielu ārzemniecisku piedevu – granātābolu, kas patīkami atspirdzina.

 

Nepieciešams:

  • 1 vārītas vistas fileja
  • 100 g grūbas (iepriekš izmērcētas un izvārītas)
  • 1 liels sulīgs ābols
  • 1 mazs šalotes sīpols (vai saldais sīpols)
  • 1 neliela granātābola sēklas
  • 50 g valrieksti
  • neliela sauja svaigu pētersīļu

Mērcei:

  • 50 ml olīveļļa,
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
  • mazliet sāls un svaigi malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Bļodā liek gabaliņos sagrieztu vistas fileju, grūbas, sasmalcinātu ābolu un smalki sagrieztu šalotes sīpolu. Pievieno izlobītas granātābola sēklas, sasmalcinātus pētersīļus, kā arī grauzdētus un pēc tam piestā mazliet sasmalcinātus valriekstus.

2

Sagatavo mērci – nelielā traukā sajauc visas sastāvdaļas un lej klāt salātiem. Visu izmaisa un gatavs! Vēlams atstāt salātus mazliet savilkties, tad būs gardāki.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Gaļas salāti, Svētki, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...