Rasols, saukts arī par rosolu
Kas ir latviešu svētku galda neatņemama sastāvdaļa...
Nepieciešams:
Sagatavo marinādi – ķiploku daiviņas izspiež ķiploku spiedē un sajauc ar laima sulu, sinepēm un 2 ēdamkarotēm medus.
Vistas fileju sagriež vidēji lielos gabaliņos, iesmērē ar marinādi un atstāj iestāvēties 30 minūtes vai ilgāk.
Iemarinēto gaļu liek uz sakarsētas pannas un cep, līdz tā ir gandrīz gatava, pirms pašām beigām pievieno atlikušo karoti medus – tas vistu karamelizēs, un tā kļūs zeltaini brūna.
Uz šķīvja kārto salātu lapas, virsū liek gaļas gabaliņus, līdzās – ķirštomātus un sagrieztu mocarellas sieru, pārlej ar gatavo mango mērci.