Vistas spārniņi ar karameļu mērci vjetnamiešu gaumē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Līga Zariņa, latviete Austrālijā
Vērtējums:

Šī ir neierasta recepte, jo pirmkārt tu sāc ar karameles pagatavošanu un otrkārt šie spārniņi tiek cepti uz plīts, katliņā, nevis krāsnī. Manuprāt, tā ir ideāla recepte, kad tiešām vēlies kaut ko jaunu un neierastu pamēģināt. Tev būs vajadzīga salīdzinoši daudz zivju mērces, kam ir diezgan spēcīgs aromāts. Lai gan gala rezultātā tu varēsi to sajust, kopumā garša būs balansēta. Nebaidies no tās! Īpaši iesaku pasniegt ar laima daiviņām un svaigiem salātiem.

Nepieciešams:

  • 12 kg vistas spārniņi locītavā uz pusēm pārgriezti,
  • 100 g cukura,
  • 80 ml zivju mērces,
  • 2,5 cm liels ingvera gabaliņš, nomizots un sarīvēts,
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sarīvēta,
  • pus tējkarote čili pulvera,
  • 1 laima sula (plus vēl −pasniegšanai),
  • melnie pipari.

Gatavošana:

1

Palielā katliņā samaisa kopā cukuru ar ūdeni un liek vārīties, ik pa laikam apmaisot, līdz katla saturs iegūst tumša dzintara krāsu.

2

Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot vistu, un maisa, līdz ir izveidojusies vienmērīga masa. Esiet uzmanīgi, kad karamelei pievienojat kaut ko klāt, jo tā var sāk sprakstēt.

3

Visbeidzot ieliek vistas spārniņus un cep, līdz tie ir gatavi − aptuveni 25–30 minūtes. Svarīgi ir spārniņus bieži apmaisīt, lai tie ceptos vienmērīgi. Mērce arī neapsegs visus spārniņus, taču tas nekas − galvenais ir neaizmirst tos regulāri apmaisīt.

4

Kad gaļa ir gatava ,to var pasniegt uzreiz, taču man patīk spārniņus izņemt to katliņa un turpināt vārīt mērci, līdz tā ir kļuvusi tumša un karamelizēta. Tad es spārniņus iemaisu mērcē un pasniedzu, kamēr silti, kopā ar salātiem un svaiga laima daiviņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni