Vistas spārniņi malaiziešu gaumē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Līga Zariņa, latviete Austrālijā
Vērtējums:

Šī recepte nāk no viena austrāliešu kulinārijas žurnāla «Donna Hay», ko diemžēl pirms pāris gadiem pārstāja izdot. Es vairs nezinu, cik daudz no oriģinālās receptes ir palicis un cik daudz ir mans izgudrojums. Laika gaitā esmu spēlējusies ar šo recepti, līdz ieguvu galarezultātu, ko nevēlos vairs mainīt. Visgaršīgākais elements, manuprāt, ir marināde, kad tā maliņās ir mazliet piedegusi.

Nepieciešams:

  • 12 vistas spārniņi, locītavās uz pusēm sagriezti.

Marinādei:

  • 3 franču sīpoli,
  • 4 kaltēti čili pipari, pamērcēti karstā ūdenī,
  • 2,5 cm liels ingvera gabaliņš,
  • 3 ēdamkarotes vīnogu kauliņu vai kokosriekstu eļļas,
  • 2 ēdamkarote medus,
  • 4 tējkarotes tamarinda biezeņa,
  • 1 zariņš karija lapu,
  • 1 tējkarote malta kanēļa,
  • 1 tējkarote karija pulvera,
  • sēklas no 3 kardamona pākstīm, izņemtas un samaltas,
  • 1 samalts zvaigžņu anīss,
  • sāls un pipari.

Gatavošana:

1

Blenderī sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas, līdz ir iegūta vienmērīga masa. Samaisa to kopā ar vistas spārniņiem bļodā un liek ledusskapī marinēties uz diennakti (vai tik, cik laika ir).

2

Nākamajā dienā pirms cepšanas ļauj spārniņiem sasilt istabas temperatūrā. Tad tos izkārto uz cepamās plāts un apsmērē virsū marinādi, kas ir palikusi bļodā. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 25−30 minūtes, līdz spārniņi ir gatavi un marināde ir vietām mazliet apdegusi.

3

Pasniedz, kamēr spārniņi ir karsti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...