Šī recepte nāk no viena austrāliešu kulinārijas žurnāla «Donna Hay», ko diemžēl pirms pāris gadiem pārstāja izdot. Es vairs nezinu, cik daudz no oriģinālās receptes ir palicis un cik daudz ir mans izgudrojums. Laika gaitā esmu spēlējusies ar šo recepti, līdz ieguvu galarezultātu, ko nevēlos vairs mainīt. Visgaršīgākais elements, manuprāt, ir marināde, kad tā maliņās ir mazliet piedegusi.
Nepieciešams:
Marinādei:
Blenderī sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas, līdz ir iegūta vienmērīga masa. Samaisa to kopā ar vistas spārniņiem bļodā un liek ledusskapī marinēties uz diennakti (vai tik, cik laika ir).
Nākamajā dienā pirms cepšanas ļauj spārniņiem sasilt istabas temperatūrā. Tad tos izkārto uz cepamās plāts un apsmērē virsū marinādi, kas ir palikusi bļodā. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 25−30 minūtes, līdz spārniņi ir gatavi un marināde ir vietām mazliet apdegusi.
Pasniedz, kamēr spārniņi ir karsti.