Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Vistu akniņas nomazgā, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
Pannā sakarsē taukvielas – var izmantot eļļu, taču sviestā sanāks garšīgāk. Uz straujas liesmas akniņas apcep, tad pievieno sīpolus, burkānus, pārkaisa ar pipariem, garšvielām, pielej nedaudz ūdens, visu apmaisa, samazina liesmu un turpina sautēt apmēram 20 minūtes.
Kad akniņas ir gatavas, tās pārkaisa ar sāli, pielej saldo krējumu, izmaisa un uzkarsē līdz pirmajam burbulim', bet nevāra. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.