Vistu akniņas sīpolu un burkānu krējuma mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg vistu aknu,
  • 2−3 burkāni,
  • 1−2 sīpoli,
  • 250−300 ml saldā krējuma,
  • taukvielas cepšanai,
  • 1 tējkarote karija pulvera,
  • šķipsna kaltēta timiāna,
  • sāls, malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Vistu akniņas nomazgā, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

2

Pannā sakarsē taukvielas – var izmantot eļļu, taču sviestā sanāks garšīgāk. Uz straujas liesmas akniņas apcep, tad pievieno sīpolus, burkānus, pārkaisa ar pipariem, garšvielām, pielej nedaudz ūdens, visu apmaisa, samazina liesmu un turpina sautēt apmēram 20 minūtes.

3

Kad akniņas ir gatavas, tās pārkaisa ar sāli, pielej saldo krējumu, izmaisa un uzkarsē līdz pirmajam burbulim', bet nevāra. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...