Lai savu pavasara un vasaras ēdienkārti padarītu sulīgāku, kombinējiet eļļu un etiķi, nebaidoties, ka kaut kas ar kaut ko nesader. Protams, ir produkti, kas savstarpēji saspēlējas labāk, taču savā virtuvē šefpavārs un galvenais noteicējs mēs esam katrs pats!
Tādēļ ļaujieties radošajam garam! Iedvesmai – dažas receptes.
Nepieciešams:
Vistu akniņas apcep, īsu brīdi pirms noņemšanas no uguns pārlej ar aveņu etiķi un ļauj aknām karamelizēties.
Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Liek sakarsētā pannā un sautē, pievieno karoti medus un aveņu etiķi, un turpina sutināt, līdz izveidojas viendabīga masa.
Paipalu olas novāra, nomizo un sagriež četrās daļās.
Atsevišķā bļodā sajauc rukolas lapas ar lazdu riekstu eļļu un nedaudz aveņu etiķa. Rukolu kārto uz liela lēzena šķīvja, virsū izliek apceptās vistu aknas, sīpolu čatnija pikucīšus un sadalītās paipalu olas.