Vista ar baklažāniem, papriku un cukīni
Nepieciešams:
2–3 vistas filejas,
2–3 baklažāni,
3...
Nepieciešams:
Pasniegšanai:
Šķiņķīšus nomazgā, nosusina. Ķiploku daivas nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi.
Gaļā ietrin saspiestos ķiplokus, tad to ieliek aizvākojamā trauciņā, pārkaisa ar vistas garšvielu, trauku aizvāko un ievieto ledusskapī ievilkties uz 2–12 stundām. Jo ilgāk tā atstās, jo spēcīgāka būs garša.
Cepamo trauku ietauko, liek iekšā ledusskapī noturētos šķiņķīšus, ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un, kamēr gatavi.
Zaļumus sasmalcina, pusi citrona sagriež šķēlītēs, no otras puses izspiež sulu, zaļumus sasmalcina. Pirms pasniegšanas vistu šķiņķīšus apslaka ar citronu sulu un tiem pārkaisa olīvas, citrona šķēlītes un zaļumus.