
Ķirbis ar sieru bekona šķēlītēs 
Nepieciešams
400 g ķirbju
200 g šaurās,...
Vistas gaļa ir iecienīta un viena no visvairāk lietotajām. Viens no iemesliem ir tas, ka to var pagatavot daudzveidīgi, viegli un ātri.
Arī šīs maltītes pagatavošana nav grūta, bet rezultāts – pārsteidzoši gards!
Nepieciešams:
Mērcei:
Sajauc mērci no ūdens, apelsīnu sulas, sojas mērces, kečupa un etiķa, pievieno ķiploku spiedē izspiestu ķiploku, cukuru un garšvielas, kārtīgi visu sajauc.
Stilbiņus ierīvē ar sāli un uz vidējas uguns cep zeltaini brūnus, 15–20 minūtes. Pēc tam stilbiņus liek karstumizturīgā traukā, pārlej pāri mērci un cep 35–40 minūtes 180°C temperatūrā, ik pa laikam stilbiņus aplaistot ar mērci. Beigās iejauc aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un karsē līdz mērce sabiezē.
Pasniedz ar rīsiem.