Vistu stilbiņi saldskābā mērcē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Gunta Liepiņa, http://solomajai.blogspot.com
Vērtējums:

Vistas gaļa ir iecienīta un viena no visvairāk lietotajām. Viens no iemesliem ir tas, ka to var pagatavot daudzveidīgi, viegli un ātri.

Arī šīs maltītes pagatavošana nav grūta, bet rezultāts – pārsteidzoši gards!

Nepieciešams:

  • 6–8 vistu stilbiņi,
  • augu eļļa cepšanai,
  • sāls.

Mērcei:

  • 100 ml silta ūdens,
  • 40 g brūnā cukura,
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas,
  • 4 ēdamkarotes kečupa (aizvietoju ar «Spilvas» tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem, tos sagriežot mazākos gabaliņos),
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • pustējkarote paprikas,
  • šķipsna 5 garšvielu maisījuma*,
  • 2 tējkarotes cietes,
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens.




Gatavošana:

1

Sajauc mērci no ūdens, apelsīnu sulas, sojas mērces, kečupa un etiķa, pievieno ķiploku spiedē izspiestu ķiploku, cukuru un garšvielas, kārtīgi visu sajauc.

2

Stilbiņus ierīvē ar sāli un uz vidējas uguns cep zeltaini brūnus, 15–20 minūtes. Pēc tam stilbiņus liek karstumizturīgā traukā, pārlej pāri mērci un cep 35–40 minūtes 180°C temperatūrā, ik pa laikam stilbiņus aplaistot ar mērci. Beigās iejauc aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un karsē līdz mērce sabiezē.

3

Pasniedz ar rīsiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...