Pavasara krāsa noteikti ir zaļā! Tāpēc piedāvājumā zaļas krāsas salāti, kuru sastāvā ir zaļas izejvielas – baziliks, svaigs gurķis un avokado. Kuskuss gan ir gaišā, nevis zaļā krāsā, bet tas sev nokrāsu iegūst ar bazilika palīdzību. Veselīgi, skaisti un gardi salāti.
Nepieciešams:
Kuskusu uzvāra, ņemot vērā t instrukciju uz iepakojuma.
Kamēr kuskuss gatavojas, baziliku ļoti smalki sasmalcina ar nazi vai virtuves kombainā. Fenheli sarīvē uz rupjas rīves, ieliek nelielā traukā un pārlej ar 1/2 citrona sulu un atstāj uz vismaz 10 minūtēm savilkties.
Gatavam kuskusam pievieno sasmalcināto baziliku un visu izmaisa. Pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu svaigo gurķi un fenheli, kuram ir nospiesta citronu sula. Ja vēlas mazliet citronīgāku garšu, var pievienot mazliet to citronu sulu, kurā bija fenhelis, piejaucot mazu karoti medus vai brūnā cukura.
Pievieno eļļu, sāli un piparus Visu uzmanīgi samaisa, un salāti gatavi!