Nepieciešams:
Plūmes noskalo ar verdošu ūdeni, notecina, liek aizvākojamā traukā, piemēram, burciņā, kurai var uzlikt vāku, pārlej ar vīnu, aizvāko un uz dažām stundām atstāj (var tā turēt visu nakti).
Sieru sagriež mazītiņos gabaliņos. Plūmes izņem no burkas un pa atveri, pa kuru savulaik izņemts kauliņš, piepilda ar sieru. Pēc tam katru plūmi ietin bekona strēmelītē un sasprauž ar koka irbulīti, piemēram, zobu bakstāmo kociņu.
Novieto uz ietaukota cepamā trauka un ievieto cepeškrāsnī. Cep, kamēr bekonam maliņas sāk zeltoties.
Pasniedz ar zaļumiem kā karsto uzkodu. Taču no mērcējamā vīna pēc cepšanas pagatavot mērci un pasniegt vairākas plūmes kopā ar kartupeļiem un zaļumu salātiem kā pamatēdienu. Starp citu, šādi pagatavotas plūmes ir garšīgas arī bez siera, taču siera piedeva dod lielāku sāta sajūtu.