Žāvētas plūmes ar sieru bekona mētelītī Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • vairākas šķēles bekona,
  • sauja žāvētu melno plūmju bez kauliņiem,
  • siers – pēc vajadzības,
  • nedaudz sarkanvīna,
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • zaļumi pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Plūmes noskalo ar verdošu ūdeni, notecina, liek aizvākojamā traukā, piemēram, burciņā, kurai var uzlikt vāku, pārlej ar vīnu, aizvāko un uz dažām stundām atstāj (var tā turēt visu nakti).

2

Sieru sagriež mazītiņos gabaliņos. Plūmes izņem no burkas un pa atveri, pa kuru savulaik izņemts kauliņš, piepilda ar sieru. Pēc tam katru plūmi ietin bekona strēmelītē un sasprauž ar koka irbulīti, piemēram, zobu bakstāmo kociņu.

3

Novieto uz ietaukota cepamā trauka un ievieto cepeškrāsnī. Cep, kamēr bekonam maliņas sāk zeltoties.

4

Pasniedz ar zaļumiem kā karsto uzkodu. Taču no mērcējamā vīna pēc cepšanas pagatavot mērci un pasniegt vairākas plūmes kopā ar kartupeļiem un zaļumu salātiem kā pamatēdienu. Starp citu, šādi pagatavotas plūmes ir garšīgas arī bez siera, taču siera piedeva dod lielāku sāta sajūtu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...