Zivju kotletes taizemiešu gaumē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Līga Zariņa, latviete Austrālijā
Vērtējums:

Lielākoties es pati gatavoju savas karija pastas, taču ir dienas un situācijas, kad veikalā nopērkamās ir ļoti noderīgas. Šoreiz es izmantoju labas kvalitātes veiklā pirktu pastu, tā bija košāka un stiprāka nekā mājās gatavotās. Noteikti iesaku pagatavot arī mērci, tā ir lieliska piedeva ēdieniem. Šajā receptē es to pasniedzu svaiga laima daiviņu vietā.


Nepieciešams (4 porcijām)

Kotletēm:

  • 700 g baltās zivs filejas,
  • 2 olas,
  • 4 ēdamkarotes sarkanā karija pastas,
  • 3 ēdamkarotes zivju mērces,
  • 1 tējkarote palmu cukura,
  • 10 laima lapas, smalki sagrieztas (vai laima miziņa),
  • 80 g saldētu zaļo zirnīšu, kas noblanšēti,
  • eļļa fritēšanai.

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes cukura,
  • 3 ēdamkarotes rīsu etiķa,
  • 3 ēdamkarotes ūdens,
  • 1 mazs smalki sagriezts gurķis,
  • 2 smalki sagriezti čili pipari.

Pasniegšanai:

  • mazākos gabaliņos sagriezts gurķis,
  • saplucinātas romiešu salātu lapas,
  • koriandrs,
  • svaiga laima daiviņas.

Gatavošana:

1

Mazā katliņā kopā uzvāra ūdeni, etiķi un cukuru, līdz cukurs ir izkusis. Ielej trauciņā un pievieno gurķi un čili piparus. Ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes.

2

Sablendē zivi kopā ar olu, sarkano kariju pastu, zirnīšiem, laima lapām, zivju mērci un palmu cukuru, līdz ir izveidojusies daudzmaz vienmērīga masa (bet tai nevajadzētu būt pavisam viendabīgai), izveido vidēja izmēra kotletes. Uzsilda pannā vai katliņā eļļu tik daudz, lai daļēji nosegtu kotletes. Cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses vai līdz laikam kad tās ir gatavas un zeltaini brūnas.

3

Pasniedz kopā ar salātu lapām, gurķi, koriandra zaļumiem, laimu un mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...