Lielākoties es pati gatavoju savas karija pastas, taču ir dienas un situācijas, kad veikalā nopērkamās ir ļoti noderīgas. Šoreiz es izmantoju labas kvalitātes veiklā pirktu pastu, tā bija košāka un stiprāka nekā mājās gatavotās. Noteikti iesaku pagatavot arī mērci, tā ir lieliska piedeva ēdieniem. Šajā receptē es to pasniedzu svaiga laima daiviņu vietā.
Nepieciešams (4 porcijām)
Kotletēm:
Mērcei:
Pasniegšanai:
Mazā katliņā kopā uzvāra ūdeni, etiķi un cukuru, līdz cukurs ir izkusis. Ielej trauciņā un pievieno gurķi un čili piparus. Ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes.
Sablendē zivi kopā ar olu, sarkano kariju pastu, zirnīšiem, laima lapām, zivju mērci un palmu cukuru, līdz ir izveidojusies daudzmaz vienmērīga masa (bet tai nevajadzētu būt pavisam viendabīgai), izveido vidēja izmēra kotletes. Uzsilda pannā vai katliņā eļļu tik daudz, lai daļēji nosegtu kotletes. Cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses vai līdz laikam kad tās ir gatavas un zeltaini brūnas.
Pasniedz kopā ar salātu lapām, gurķi, koriandra zaļumiem, laimu un mērci.