Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
No maizes nogriež garoziņas, mīkstumu iemērc pienā, ļauj izmirkt, tad lieko šķidrumu nospiež un sajauc ar maltajām zivīm.
Sīpolu smalki sakapā, sajauc ar zaļumiem un apcep sviestā – kādas 3 minūtes. Mazliet padzesēt, tad samaisa ar malto gaļu, olām, sāli un pipariem. No gatavās masas veido pirkstiņus un tos apviļā rīvmaizē.
Pannā uzkarsē taukvielas un tajās apcep pirkstiņus – 4 minūtes no katras puses. Tad uzliek vāku, samazina liesmu un cep vēl 3 minūtes. Pasniedz tūlīt – siltus ar kartupeļiem un krējumu vai mērci.