Zivju sacepums ar rīsiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400 g mencas filejas (var izmantot arī citas zivis),
  • 250 g rīsu,
  • 100 g rīvēta siera,
  • 2 cieti novārītas olas,
  • 250 g tomātu sulas vai baltās mērces,
  • 100 g saldā krējuma,
  • garšvielas, sāls – pēc vēlēšanās.


Gatavošana:

1

Rīsus izvāra līdz pusei gatavus, nokāš, sajauc ar pusi no siera daudzuma, sadala divās daļās. Atsevišķi novāra olas, atdzesē nomizo.

2

Zivju filejas sadala gabaliņos, apkaisa ar garšvielām un sāli. Olas sasmalcina vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

3

Cepamajā traukā apakšā liek rīsus, tad – zivju filejas gabaliņus, virsū – otru daļu rīsu. Visu pārkaisa ar sasmalcinātu olu. Balto mērci vai tomātu sulu samaisa ar saldo krējumu, pārlej pāri sacepumam, pārkaisa ar atlikušo sieru.

4

Liek cepeškrāsnī, kura sasildīta līdz 190°C temperatūrai, un cep 25 minūtes. Pēc tam ļauj 10 minūtes pastāvēt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...