Zivs fileja alus mīklā Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons, «Zaķīša» receptes
Vērtējums:

Fritēta zivs ar ceptiem kartupeļiem ir viens no pasaulē vispopulārākajiem ēdieniem – ātrā uzkoda, kuru var nopirkt gandrīz visās pasaules pilsētās. Par šī ēdiena dzimteni uzskata miglaino Albionu, kur zivis mīklā ir bijušas ļoti populāras jau karalienes Viktorijas laikos. Pamazām tas iekarojis visu pasauli.

Kraukšķīgu, zeltainā mīklā apceptu zivi bez asakām un ceptus kartupeļus tagad iecienījuši visu vecumu cilvēkiem. Tradicionāli izmanto mencas fileju, taču var lietot jebkuru baltās zivs fileju, kurai nav asaku. Izmantosim šim ēdienam mīklu ar alu!

Nepieciešams:

  • 0,5 kg mencas filejas,
  • 3–5 vidēji jaunie kartupeļi,
  • citrons,
  • dilles,
  • 2–3 daiviņas ķiploka,
  • 2 olas,
  • 6 ēdamkarotes miltu,
  • pusglāze tumšā alus,
  • eļļa cepšanai,
  • 200 g majonēzes,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

 

Gatavošana:

1

Mencas fileju sagriež īkšķa resnuma strēmelēs, pārkaisa ar sāli, pipariem un saspiestiem ķiplokiem. Pievieno nedaudz svaigu citrona sulu, apmaisa un marinē apmēram 15 minūtes.

2

Tikmēr pagatavo mīklu. Miltus sajauc kopā ar alu, 2 ēdamkarotēm majonēzes, 2 olām un svaigi sakapātām dillēm. Mīklai ir jābūt pabieza krējuma konsistencē.

3

Zivju filejas gabaliņus panē miltos, pēc tam apmērcē mīklā un cep lielā eļļas daudzumā līdz zeltainai krāsai (3–5 minūtes no katras puses). Eļļas temperatūra vēlama 180–190°.

4

Palielu jauno kartupeli sagriež apmēram 1 cm biezos gabaliņos, pēc tam uz 20 minūtēm ieliek traukā ar aukstu ūdeni. Tad kartupeļus izliek uz papīra dvieļa un nosusina. Apcep lielā eļļas daudzumā līdz zeltainai krāsai.

5

Gan zivi, gan kartupeļus pēc apcepšanas izliek uz papīra dvieļa, lai notek liekais eļļas daudzums. Pasniedz abus kopā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...