Zivs plācenīši rīvmaizes panējumā Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g svaigas zivs smalkmasas (laša, pikšas, līdakas),
  • 400 g vārītu kartupeļu,
  • 2 olas,
  • 3 ēdamkarotes miltu,
  • saišķis diļļu vai citu zaļumu,
  • rīvmaize panēšanai,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Ja zivs iegādāta svaiga, no asakām attīrītu fileju sakapā smalkos gabaliņos vai – vēl labāk – sablenderē putriņā.

2

Novārītos kartupeļus ar dakšiņu sastampā putriņā.

3

Sajauc zivi ar kartupeļu masu, piesit olas un visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltus, garšvielas, zaļumus un no masas veido nelielus kotlets veida plācenīšus.

4

Katru plācenīti apviļā rīvmaizē un liek cepties sakarsētā pannā, kur kārtīgi sakarsēta eļļa. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus, tad noliek uz šķīvja, kur ieklātas papīra salvetes, lai uzsūcas liekās taukvielas.

5

Pasniedz ar jogurta mērci un citrona daivu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...