Vistas plovs
Nepieciešams
250 g rīsu
3–4 atkauloti vistu...
Nepieciešams:
Ja zivs iegādāta svaiga, no asakām attīrītu fileju sakapā smalkos gabaliņos vai – vēl labāk – sablenderē putriņā.
Novārītos kartupeļus ar dakšiņu sastampā putriņā.
Sajauc zivi ar kartupeļu masu, piesit olas un visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltus, garšvielas, zaļumus un no masas veido nelielus kotlets veida plācenīšus.
Katru plācenīti apviļā rīvmaizē un liek cepties sakarsētā pannā, kur kārtīgi sakarsēta eļļa. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus, tad noliek uz šķīvja, kur ieklātas papīra salvetes, lai uzsūcas liekās taukvielas.
Pasniedz ar jogurta mērci un citrona daivu.