Kafejnīcās visai ierasts izvēlēties piedevās vārītus ceptus kartupeļus, bet vai esat izmēģinājuši ko līdzīgu pagatavot paši? Šī gan nebūs klasiskā versija, toties ne mazāk garda.
Nepieciešams:
Labi nomazgātus, bet nemizotus kartupeļus novāra gandrīz gatavus, bet ne pavisam mīkstus. Karsto ūdeni nokāš un kartupeļus nedaudz pakarsē uz uguns zem vāka, lai iztvaiko viss mitrums.
Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru, izliek novārītos kartupeļus un ar biezputras stampu katru kartupeli nedaudz iespiež, bet ne pavisam – tā, lai neizveidojas putra.
Bļodiņā sajauc eļļu ar šļuku citronu sulas, smalki sarīvētu citronu miziņu, sāli un garšaugiem. Ar iegūto mērci apslaka kartupeļus un liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz tie pavisam gatavi.