Apvārīti un krāsnī ar citronu un garšaugiem cepti kartupeļi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kafejnīcās visai ierasts izvēlēties piedevās vārītus ceptus kartupeļus, bet vai esat izmēģinājuši ko līdzīgu pagatavot paši? Šī gan nebūs klasiskā versija, toties ne mazāk garda.

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu,
  • 1 citrons,
  • olīveļļa apslacīšanai,
  • garšaugi pēc izvēles,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Labi nomazgātus, bet nemizotus kartupeļus novāra gandrīz gatavus, bet ne pavisam mīkstus. Karsto ūdeni nokāš un kartupeļus nedaudz pakarsē uz uguns zem vāka, lai iztvaiko viss mitrums.

2

Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru, izliek novārītos kartupeļus un ar biezputras stampu katru kartupeli nedaudz iespiež, bet ne pavisam – tā, lai neizveidojas putra.

3

Bļodiņā sajauc eļļu ar šļuku citronu sulas, smalki sarīvētu citronu miziņu, sāli un garšaugiem. Ar iegūto mērci apslaka kartupeļus un liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz tie pavisam gatavi.

1 kometāri

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...